Copii

Evaluarea psihologică a copilului presupune aplicarea a o serie de teste psihologice și implicarea copilului în diverse activități.

Evaluarea se realizează într-o manieră prietenoasă, implicând copilul în parcurgerea de teste sau activități într-o manieră familiară vârstei la care se află: prin realizarea de povești, desene, jocuri dinamice sau purtarea de discuții adaptate vârstei și gradului de înțelegere al acestuia.

O listă completă a testelor pe care le utilizez în cadrul cabinetului găsiți aici, iar „materialele” (adică jocuri și jucării terapeutice) pe care le folosesc în evaluare (și consiliere / psihoterapie) găsiți aici.

Puteți solicita o evaluare dacă pur si simplu aveți îngrijorări cu privire la manifestările și stările copilului și nu știți cum le puteți înțelege și interpreta. Aici veți găsi o serie de articole scurte despre cele mai frecvente probleme cu care s-au confruntat copiii cu care am lucrat în cadrul cabinetului.

Evaluări cu obiective clar definite pot fi de tipul:

  • stabilirea coeficientului de inteligență (începând cu vârsta de 6 ani);
  • evaluare în caz de abuz (emoțional, fizic, sexual) sau neglijare;
  • evaluare pentru stabilirea domiciliului și custodiei copilului cu părinți în divorț;
  • evaluare în situații de traumă (implicarea sau asistarea la un accident, implicarea copilului în proceduri medicale complexe, abuz sau neglijare etc).

În general o evaluare standard (simplă) durează între două și trei ședințe, iar o evaluare mai complexă (în situații de abuz, traumă, părinți în divorț etc) – minimum două – trei ședințe.

În funcție de situația specifică, evaluarea psihologică se va încheia fie prin redactarea unui raport de psihodiagnostic și evaluare clinică, fie prin comunicarea directă, orală a rezultatelor evaluării.

Vreți să stabilim o primă ședință de evaluare a copilului dvs.? Completați câmpurile de contact de mai jos sau folosiți datele de contact de aici:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s