Fie că este vorba despre o situație din trecut, sau de o situație punctuală din prezent, psihoterapia poate reprezenta factorul sau catalizatorul pentru schimbarea în bine.
Care sunt problematicile pentru care persoanele adulte pot apela la psihoterapie?
- simptome anxioase;
- simptome depresive
- atacuri de panică;
- stres post – traumatic;
- simptome rezultate ca urmare a abuzului sexual, fizic și emoțional, ca urmare a unor afecțiuni / boli somatice sau psihice;
- impulsivitate, comportament agresiv;
- alte problematici care se reflectă în instabilitate și insatisfacție în imaginea și identitatea de sine, pe plan emoțional, în ceea ce privește relațiile de cuplu sau cele apropiate, în plan profesional etc.
Cum și cu ce frecvență se desfășoară ședințele de psihoterapie?
Terapia vorbită este preponderentă în ședințele de psihoterapie. Mai precis, ne vom folosi de discuții pentru a ameliora dificultățile pe care le aveți.
Alături de instrumentul comunicării, în psihoterapie mă folosesc și de alte modalități mai creative pentru a facilita schimbarea în bine: realizarea de desene, tehnici narative, utilizarea imageriei, a tehnicilor de relaxare ori a jocului de rol.
Cel mai adesea, la începutul demersului psihoterapeutic, îi propun clientului completarea a o serie de chestionare, cu scopul de a afla cât mai multe informații despre modul de funcționare al persoanei, identificarea posibilelor simptome anxios – depresive sau a oricăror trăsături de personalitate care ar putea întreține dificultățile personale.
Frecvența optimă a ședințelor este de una pe săptămână sau la maxim două săptămâni. În general, în prima parte a terapiei, este binevenit ca ședințele să fie susținute (una / săptămână sau la două săptămâni). Apoi, pe măsură ce încep să se observe schimbările în bine, iar persoana devine din ce în ce mai capabilă să-și gestioneze singură dificultățile, intervalul dintre ședințe poate crește.
Vreți să stabilim o primă ședință de psihoterapie? Completați câmpurile de contact de mai jos sau folosiți datele de contact de aici: