Copii

Întrucât activitatea care ocupă cel mai mult timp în viața copiilor și prin intermediul căreia se dezvoltă este jocul, desfășurarea psihoterapiei cu copilul va însemna foarte mult joc, dar nu orice fel de joc – ci terapeutic.

În cabinet, alături de copil, mă folosesc de o multitudine de mijloace, pentru a-l ajuta să depășească problemele cu care se confruntă: marionete, jucării de pluș, instrumente muzicale, realizarea de desene și povești, interpretarea (dramatizarea) poveștilor create de copil, modelarea în plastilină, jocul cu figurine și căsuțe de păpuși etc.

Mai jos veți regăsi câteva fotografii ale „instrumentelor” pe care le folosesc în cabinet.

Experiența profesională și pasiunea pentru lucrul cu copiii, îmi permit să abordez o multitudine de situații cu care copiii se confruntă și să lucrez împreună cu aceștia în a le depăși. Problemele cu care copiii se confruntă pot varia ca impact negativ – de la cele cu impact mai scăzut cum ar fi – diverse frici, probleme de comportament (neascultare), timiditate, dificultate de a se integra la grădiniță sau la școală, până la cele cu impact mai mare și pe termen mai lung asupra vieții lor – pierderea unui părinte (sau persoană apropiată), divorțul părinților și conflictualitatea crescută dintre aceștia, abandonul din partea unui părinte, adopția, abuzul sexual sau fizic, bullying – ul în cadrul școlii, implicarea într-un accident sau proceduri medicale complexe, afecțiuni fizice, diagnostice psihiatrice (anxietate, depresie, tulburări de comportament) etc.

În secțiunea articole veți regăsi mai multe informații și prezentări ale situațiilor și problemelor cu care s-au confruntat copiii cu care am lucrat în cabinet de-a lungul timpului.

Vreți să stabilim o primă ședință de psihoterapie? Completați câmpurile de contact de mai jos sau folosiți datele de contact de aici: